Уряд затвердив новий вигляд повісток від ТЦК

Кабінет Міністрів України затвердив новий формат повісток, які можуть бути використані як у паперовому вигляді, так і через електронний Реєстр «Оберіг». Незалежно від форми, всі повістки мають однакову юридичну силу відповідно до внесених урядом змін.

Відповідно до нововведень, нові повістки можуть бути оформлені як на бланку, так і через електронний Реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг». У повістках, що друкуються на бланках, мають бути вказані посада, ім’я, прізвище, підпис особи, яка видала документ, а також дата підписання. Такі повістки обов’язково скріплюються гербовою печаткою. Для повісток, сформованих через електронний Реєстр, обов’язково вказуються прізвище, ім’я керівника відповідного районного (міського) ТЦК або його відділу та дата накладення кваліфікованого електронного підпису.

Порядок проведення призову доповнено нормами, що передбачають перевірку чинності повісток, сформованих через Реєстр «Оберіг», за допомогою QR-коду. Цей код можна зчитувати технічними засобами, включно з використанням мобільного додатку або електронного кабінету призовника. Як повідомлялося раніше в «Судово-юридичній газеті», перевірка повісток буде можлива через сервіс Резерв+.

Кожна повістка, створена через Реєстр «Оберіг», матиме унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Цей код включає інформацію, зазначену в пункті 29 нового Порядку, а також реєстраційний номер поштового відправлення, якщо повістка надсилається рекомендованою поштою.

Повістки, створені за допомогою Реєстру «Оберіг», можуть бути роздруковані, і в такому випадку вони повинні містити QR-код для зчитування. Такі повістки можуть бути централізовано надруковані та надіслані військовозобов’язаним і резервістам поштою або вручені особисто під час оповіщення.

Якщо повістка надсилається поштою, вона повинна мати штриховий код оператора, дані отримувача, а також опис вкладення з інформацією про відправлення, кількість аркушів, дані керівника ТЦК та дату електронного підпису.

Зміни були затверджені постановою Кабінету Міністрів No 951 від 16 серпня 2024 року. Як повідомляла «Судово-юридична газета», друк і надсилання повісток через Реєстр «Оберіг» здійснюються Міністерством оборони або державними підприємствами стратегічного значення.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.