Мобілізація посилюється колосальними нововведеннями, ТЦК зможуть масово визначити ухилянтів

Скоро ухилитися від військового обліку без юридичних наслідків буде неможливо.

Як повідомила міністр оборони з питань цифровізації Катерину Черногоренко, в реєстрі “Оберіг” незабаром будуть автоматично відображатися чоловіки, які ні разу не відвідували військкомат протягом 3 років війни або порушили правила військового обліку.

За її словами, тепер уникнути покарання за порушення правил військового облік буде неможливо. Якщо до цифровізації, особа могла ховатися від повістки і уникати тим самим військкомат, то тепер цю прогалину виправили: дані чоловіків автоматично підтягуватися з інших державних реєстрів і ТЦК має інформацію про всіх. Наприклад, якщо чоловік колись отримував паспорт у вигляді ID-картки чи закордонний паспорт, то дані про нього обов’язково є у Демографічному реєстрі. Згідно з новою постановою Кабміну від 16 серпня, ці дані автоматично передаватимуться до реєстру військовозобов’язаних “Оберіг”.

Дані про всіх чоловіків віком від 16 до 60 років будуть оновлюватися через реєстри ДМС, Мін’юсту, Держприкордонслужби, Демографічного реєстру тощо. Тому всі чоловіки, отримують повістку поштою, яка вважається врученою навіть в тому випадку, якщо він не отримав її особисто в руки. Тепер не вийде відсидітися, адже ухилянтів чекають розшук і штрафи“, – пояснила Черногоренко.

Крім того, за її словами, юнаки, які досягли 17 років, ставитимуть на військовий облік автоматично без візиту до ТЦК та проходження лікарської комісії. “Всі необхідні дані збиратимуться з інших реєстрів”, – зазначила заступниця міністра.

Черногоренко підкреслила, що дані будуть завантажуватися в “Оберіг” в автоматичному режимі, тобто співробітникам ТЦК не потрібно буде їх “вручну” переносити.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.