З 1 вересня платити більше не будуть: для українців за тиждень вводять неприємні зміни

З 1 вересня в Україні запроваджується ціла низка змін. Деякі з них приємні, а дехто ні. Розкажемо докладніше про одне з неприємних нововведень. Воно стосується виплат.

Гроші були невеликі, але зайвими точно не були

Справа в тому, що з 1 вересня 2024 року українці більше не отримуватимуть виплати за програмою «Прихисток». Завдяки цій програмі українцям протягом двох років компенсували витрати на розміщення переселенців у своїх будинках.

Гроші були невеликі, але дозволяли хоча б частково перекрити певні витрати.

Сума компенсації складала 450 гривень на місяць за кожного переселенця, якому було надано житло. Самі ж ВПО проживали у приміщеннях безкоштовно. Українцям пояснили, що на такий крок доводиться йти через брак фінансування. Грошей на виплати немає, тому з наступного місяця запровадять такі зміни.

Водночас урядовці запевняють, що програму повністю не закривають. Програму «Прихисток» мають намір відновити, але лише тоді, коли вдасться знайти нові джерела фінансування. Скільки часу це займе – поки що невідомо.

Проте точно відомо, що серпень останній місяць, коли людям ще виплатять компенсації. Надалі платити більше не будуть, хіба що, якщо програму вдасться відновити.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.