У “Дії” зʼявилися нова корисна функція: інструкція

З липня 2024 року в застосунку “Дія” було запроваджено нову систему бронювання працівників від мобілізації. Дана послуга була створена, щоб прискорити процедуру оформлення броні для працівників підприємств, що забезпечують потреби Збройних сил України.

Нова система дозволяє бронювати працівників онлайн

Нова система дозволяє керівникам таких підприємств подавати заявки на бронювання своїх співробітників онлайн. Процес займає близько 10 хвилин і вимагає підтвердження електронного підпису. Після подання система автоматично перевіряє офіційну зайнятість працівника та наявність його даних у реєстрі «Оберіг».

Заявки розглядаються протягом одного робочого дня. Після цього керівник отримує повідомлення на електронну пошту та в особистому кабінеті “Дія” зі статусом кожного співробітника: заброньований, не заброньований або причина відмови в бронюванні. Заброньовані працівники будуть автоматично переведені на спеціальний військовий облік.

Бронювання працівників

Не всі категорії працівників підлягають бронюванню. Зокрема, це стосується осіб молодше 18 або старше 60 років, неофіційно працевлаштованих, осіб, щодо яких відсутні дані у Реєстрі військовозобов’язаних, а також призовників, резервістів та осіб, які мають відстрочку від мобілізації.

Не можуть претендувати на бронювання фізичні особи-підприємці (ФОП), юридичні особи, які не внесені до Єдиного переліку важливих підприємств, або ті, у яких закінчився термін дії підстави для внесення до цього переліку.

Також читайте:

Уряд взявся за людей, які заробляють з допомогою сервісів: який податок їх зобов’яжуть платити.

Павла Дурова заарештовано у Франції: йому загрожує до 20 років ув’язнення.

Нова пошта відкрила перше безбар’єрне відділення в Україні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.