“Здам у ТЦК”: як українці використовують назву військкоматів

На сайтах оголошень в Україні дедалі частіше з’являються оголошення, в яких українці використовують абревіатуру “ТЦК” у несподіваних контекстах, не пов’язаних з військовими або мобілізацією.

Наприклад, одна масажистка з Броварів, Київська область, вирішила захистити себе від небажаних домагань. У своєму оголошенні на сайті безкоштовних оголошень вона попередила, що тих, хто буде її домагатись, здасть у ТЦК. “Фантазерів про інтим послуги здаю в ТЦК”, — написала Ксенія.

Є також оголошення, де автори натякають на свої складні обставини, намагаючись викликати співчуття. Так, мешканець села Травневе у Жмеринському районі Вінницької області опублікував оголошення про терміновий продаж 28 качок. Причиною продажу він зазначив повістку до ТЦК, яку отримав, і готовність торгуватися. “Продаж терміновий, бо отримав повістку ТЦК на ВЛК. Всі подробиці по телефону. Анатолій”, — зазначив він у тексті оголошення, яке зацікавило понад 130 користувачів сайту.

Дехто використовує “ТЦК” для реклами нерухомості в оренду. Нещодавно на одному з сайтів з’явилося оголошення про оренду будинку в селі Сасівка, Закарпатська область, за 3 тисячі гривень на місяць. Власник підкреслив, що до будинку важко дістатись на автомобілі, а тому “ТЦК туди не ходить”. Це оголошення привернуло увагу понад 1340 осіб.

Ще одне оголошення про оренду вілли у селі Грибівка, за 40 км від Одеси, також згадує “ТЦК”. Автор повідомляє, що територія вілли закрита і “ТЦК не потурбує” тих, хто орендуватиме житло.

Відомий український військовий Ігор Фльорко, який став популярним після фотографії з чипсами на фоні “Града”, який стріляє по ворогу, на початку року розповів про випадок, пов’язаний з використанням “ТЦК”. Він поділився телефонною розмовою з представником одного з відомих спортклубів України, який намагався повернути його як клієнта. Фльорко поцікавився, чи приходили до них представники “ТЦК”. Представник спортклубу запевнив, що таке було лише кілька разів, але зараз ситуація нормалізувалася. У відповідь Фльорко зауважив: Шкода, можливо б тоді хтось міг прийти мене поміняти, а я б скористався вашим новим абонементом. Розмова завершилася коротким прощанням з боку представника клубу.

Отже, абревіатура “ТЦК” набуває нового значення в повсякденному житті українців, стаючи частиною креативних рекламних стратегій та жартівливих попереджень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.