Засновник і генеральний директор Telegram Павло Дуров був заарештований: подробиці

Засновник і генеральний директор Telegram Павло Дуров був заарештований в аеропорту Ле Бурже в Парижі після того, як прибув на своєму приватному літаку, повідомляє французький канал TF1.

Національне управління судової поліції Франції OFMIN видало ордер на арешт Дурова, який має як французьке, так і російське громадянство.

За даними ЗМІ, ордер був виписаний на Дурова, бо він не співпрацював з французькими правоохоронцями, що робить його співучасником торгівлі наркотиками, розповсюдження відео педофілії, шахрайство та інші тяжкі злочини, яке здійснювалося через Telegram.

Також слід зауважити, після того, як Росія вторглася в Україну у 2022 році, Telegram став ключовою платформою для нецензурної інформації про конфлікт, хоча його також використовували для поширення відвертого, а часом і оманливого контенту.

Одне французьке видання зазначило, що фактично Telegram став таким собі легальним “даркнетом”, де можна було робити і поширювати все, що заманеться. Тому не дивно, що до Дурова постукати правоохоронні органи, адже він живе в цивілізованому світі, де за такі дії можуть посадити.

Оновлено: За даними TF1, засновнику Telegram Павлу Дурову загрожує 20 років ув’язнення у Франції. Скоро він постане перед судом як громадянин Франції. Нараз у обʼєктах нерухомості Дурова у Франції проводять обшуки.

Крім того, французькі спецслужби домагатимуться доступу до листування, пов’язаних із злочинними спільнотами та санкційними компаніями та особами.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.