Павла Дурова заарештовано у Франції: йому загрожує до 20 років ув’язнення

Засновника месенджера Telegram Павла Дурова буквально щойно заарештували у Франції. Як повідомляє французьке видавництво TF1 Info, Дурова заарештували в аеропорту Ле-Бурже близько 8 години вечора за місцевим часом. Літак Дурова прибув з Азербайджану, і до цього моменту поліція вже мала ордер на арешт.

Причиною арешту є небажання Дурова і, як наслідок, усієї платформи Telegram, співпрацювати з правоохоронними органами. Як повідомляється, поліція вважає, що відсутність модерації, співпраці з правоохоронними органами та наявність певних функцій у Telegram робить засновника месенджера співучасником незаконного обігу наркотиків, злочинів проти дітей та шахрайства. Тобто в цьому випадку небажання Дурова співпрацювати з правоохоронними органами Франції, на думку цих самих органів, робить його співучасником.

Дуров має бути представлений слідчому судді вже сьогодні перед висуненням обвинувачення завтра за множиною злочинів. Джерело називає серед них тероризм, наркотики, співучасть, шахрайство, відмивання грошей, отримання краденого, дитячий кримінальний контент і так далі. У результаті засновнику Telegram загрожує до 20 років ув’язнення.

Кілька років тому Дуров отримав громадянство Франції, тож і судитимуть його як громадянина країни.

При цьому джерело зазначає, що Дуров знав, що до Франції йому летіти небажано, хоча незрозуміло, чи він знав безпосередньо про ордера. Чому він при цьому таки приземлився в Ле-Буржі, поки невідомо.

Варто також зазначити, що на тлі новин ціна криптовалюти TON трохи більше ніж за годину впала на 15% і поки що не збирається зупинятися.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.