Показникам смарт-годинників та фітнес-трекерів не завжди варто довіряти: дослідження

Ресурс Android Authority поділився результатами дослідження, в рамках якого оцінив точність роботи популярних моделей розумного годинника та фітнес-браслетів. Виявилося, що не всі показники, що фіксуються цими пристроями, відповідають дійсності.

Почнемо з позитивних моментів: експеримент показав, що більшість пристроїв, що носяться, можуть вимірювати частоту серцевих скорочень з точністю до 3%, а також реєструвати однаково надійну варіабельність серцевого ритму і потенційні ознаки аритмії. Досить точними виявилися оцінки рівня кисню у крові.

З іншого боку, похибка підрахунку калорій виявилася в межах 15–21%. На 10% помилкові результати у вимірі часу та ефективності сну, тоді як помилка в оцінці затримки фази сну досягла цілих 180%.

Як висновок фахівці зазначили, що смарт-годинник та фітнес-трекер призначені для того, щоб направляти користувачів, а не надавати їм точну інформацію медичного рівня. Єдине, що може зробити сама людина – вибирати якісніші пристрої, щоб зменшити неминучу похибку.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.