Хто найбагатша людина в Україні

Попри повномасштабну війну в Україні нараховується 5 мільярдерів. Хто ці люди та які статки у них читайте в нашому матеріалі.

Війна в Україні серйозно вплинула не лише на добробут простих людей, а й мільярдерів. Адже багато з них втратили велику частину статків.

Як зазначається в рейтингу Forbes в Україні 5 мільярдерів, які мають наступні статки:

  1. Рінат Ахметов найбагатша людина в Україні. Володіє двома компаніями DTEK та “Метінвест” – його статки $4 млрд. Посідає в рейтингу Forbes(785 місце), втратив $1,7 млрд за рік.
  2. Віктор Пінчук (Interpipe) – $2 млрд (1623 місце), втратив $100 млн за рік.
  3. Вадим Новинський (Smart Holding) – $1,2 млрд (2410 місце), втратив $200 млн за рік.
  4. Костянтин Жеваго (Ferrexpo) – $1,2 млрд (2410 місце), втратив $100 млн за рік.
  5. Геннадій Боголюбов (“Приват”) – $1 млрд (2692 місце), втратив $100 млн за рік.

Зі списку вибув Ігор Коломойський, його статки становлять майже 1 мільярд доларів. Таким чином, на сьогодні в Україні нараховується 5 мільярдерів.

Як змінилися статки найбагатшої людини України після початку війни

Найбагатший українець Рінат Ахметов зазнав величезних матеріальних втрат внаслідок війни. Значно постраждали металургійні, енергетичні та сільськогосподарські активи. Медіабізнес – “Українська Медіа Група” – Ахметов закрив.

Після російського вторгнення він залишається в країні. Хоча до війни Ахметов багато часу проводив за кордоном. Він володіє нерухомістю в Лондоні, вартістю близько 240 мільйонів доларів, і віллою у Франції Les Cedres вартістю 200 мільйонів доларів.

Заводи Ахметова в Запорізькій і Дніпропетровській областях поки не працюють на повну потужність. ТЕЦ імені Ахметова, що належить Групі ДТЕК, зазнала ракетних ударів з боку Росії.

Ахметов залишається першим в українському рейтингу Forbes. Він сподівається відшкодувати збитки за рахунок Росії і подав позов до Європейського суду з прав людини. Сума позовів становить майже 20 мільярдів доларів.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.