Адвокат пояснив, як каратимуть 16-річних підлітків, які не стануть на військовий облік

Відповідно до чинного законодавства України, кожен юнак, який досяг 16 років, зобов’язаний стати на військовий облік. Ця процедура є обов’язковою, і її ігнорування може призвести до юридичних наслідків. Про це повідомив адвокат Дмитро Франчук.

Яка відповідальність чекає на 16-річних хлопців, які не оновили дані у ТЦК

Експерт підкреслив, що всі юнаки в Україні, які досягли 16-річного віку, зобов’язані зареєструватися у територіальному центрі комплектування (ТЦК). Під час цієї процедури проводиться медичний огляд та реєструються особисті дані призовника. У разі невиконання цього обов’язку передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу, розмір якого може варіюватися залежно від обставин. За порушення цієї вимоги відповідальність нестимуть батьки або опікуни неповнолітнього.

Чи можуть 16-річного юнака, який не став на військовий облік, не випустити за кордон

Франчук пояснив, що для неповнолітніх відсутність реєстрації на військовому обліку не є перешкодою для виїзду за кордон. Однак, після досягнення 18-річного віку, якщо юнак не перебуває на військовому обліку, це може вважатися ухиленням від військово обліку. У такому випадку призовник може зіткнутися з серйозними обмеженнями щодо можливості виїзду за межі України.

Як стати на військовий облік 16-річним

Для реєстрації у військкоматі необхідно звернутися до територіального центру комплектування (ТЦК) за місцем проживання та пройти медичний огляд, щоб визначити придатність до військової служби.

«Результати медичного огляду, а також інші особисті дані призовника вносяться до військово-облікових документів. Ця інформація зберігається і використовується для майбутніх призовних заходів», — зазначив Франчук.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.