Українці можуть оформити субсидію на орендоване житло

Українці мають право оформити субсидію не лише на власне, а й на орендоване житло. У Пенсійному фонді України (ПФУ) пояснили дві ключові умови, за яких можна отримати знижку на оплату комунальних послуг.

Субсидія надається тим громадянам, які не можуть повністю сплачувати комунальні послуги через низький дохід. Власники квартир або будинків можуть отримати допомогу, якщо витрати на житлово-комунальні послуги перевищують 15% сукупного доходу їхньої родини.

Щоб отримати субсидію, українці повинні бути зареєстровані у приміщенні, де фактично проживають. ПФУ посилається на постанову Кабінету Міністрів України No848 від 21 жовтня 1995 року. Громадяни, які орендують житло, мають право на субсидію за двох умов:

  • якщо вони не зареєстровані у приміщенні, але проживають там на підставі договору оренди або за рішенням суду, а також якщо будинок, в якому їм нараховують плату за комунальні послуги, ще не введений в експлуатацію.
  • якщо вони є внутрішньо переміщеними особами (переселенцями) і проживають у будинку без укладеного договору оренди.

Особи, які претендують на субсидію, повинні подати документи, що підтверджують їхнє фактичне проживання за зазначеною адресою. При цьому неможливо одночасно оформити субсидію за фактичним, реєстраційним або декларованим місцем проживання.

Студенти, які проживають у гуртожитках, не можуть отримати субсидію, якщо вони зареєстровані за місцем проживання батьків.

У випадку, коли у житлі зареєстровані недієздатні особи або неповнолітні українці, які перебувають без опіки, піклувальник або опікун має право оформити субсидію з урахуванням соціальних виплат цих осіб. При цьому їхні соціальні виплати не будуть враховуватися у сукупному доході при оформленні субсидії за місцем проживання.

Також читайте:

В Україні змінили правила мобілізації для родичів, які доглядають за хворими

Українцям анонсували нові функції програми “Резерв+”: що нового

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.