Характеристики камер усіх версій iPhone 16 злили у мережу

Портал AppleInsider з посиланням на інсайдерські дані розкрив характеристики камер лінійки iPhone 16 та розповів інші цікаві про нове покоління смартфонів Apple. До того ж джерело продемонструвало якісні муляжі гаджетів у форматі відеоролика.

За даними AppleInsider, свій основний сенсор моделі iPhone 16 Pro та 16 Pro Max успадкують від попередників. Це 48-мегапіксельна камера з діафрагмою f/1,78, цифровим двократним зумом «оптичної якості» та розміром пікселя 1,22 мкм. За рахунок об’єднання сусідніх пікселів датчик має високу світлочутливість, але фото робить у роздільній здатності 12 Мп.

“Перископи” iPhone 16 Pro і Pro Max отримають функцію п’ятикратного зуму і теж практично не зміняться порівняно з рішеннями для смартфонів 15 серії. Очікувана роздільна здатність датчиків – 12 Мп, апертура – f/2,8.

Ультраширик у «прошок» імовірно покращиться: дозвіл збільшиться з 12 до 48 Мп. Смартфонам також приписують функцію запису відео в роздільній здатності 3K зі швидкістю до 120 fps та підтримкою Dolby Vision, а також 1080p @ 240 fps.

iPhone 16 і 16 Plus, якщо вірити джерелу, збережуть 48-мегапіксельні головні датчики з двократним зумом «оптичної якості» та ультраширик з 0,5-кратним «зворотним» зумом, але останній отримає покращену апертуру (f/2,2) для більш яскравих кадрів та макрорежим. Всім новинкам також підписується підтримка формату JPEG-XL для знімків.

Виділена кнопка камери, за неофіційними даними, з’явиться у всіх чотирьох смартфонах. Передбачуване місцезнаходження – знизу на правій грані (під вказівний палець), якщо тримати смартфон у режимі зйомки.

Кнопка має бути ємнісною, тому не зможе випадково спрацювати у кишені. При цьому сила натискання перемикатиме режим зйомки: невелике зусилля зафіксує експозицію або активує автофокус, а підвищене зробить знімок.

Також є ймовірність, що кнопка буде реагувати на свайпи – наприклад, міняти фільтр, компенсацію експозиції та інші параметри. Реліз серії iPhone 16 очікується вже у першій половині наступного місяця.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.