Грошові виплати українцям по 21000 гривень на опалювальний сезон: як отримати

ООН виділить 30 мільйонів доларів на підтримку українців, які проживають у прифронтових регіонах. Ці кошти будуть спрямовані на одноразові виплати в розмірі 21 тисячі гривень для вразливих домогосподарств, які зможуть використати їх на придбання твердого палива.

Пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомила, що було підписано Меморандум про підтримку прифронтових громад у зимовий період. Угоду підписали віце-прем’єрка України Ірина Верещук та представниця ООН Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Допомогу отримають домогосподарства у Харківській, Сумській, Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Дніпропетровській, Чернігівській та Миколаївській областях. Пріоритет буде надано тим, що розташовані в межах 10 кілометрів від кордону з Росією або від лінії зіткнення.

Загальний бюджет цієї програми складає 30 мільйонів доларів. Міністерка реінтеграції Ірина Верещук висловила вдячність ООН за важливу та своєчасну підтримку прифронтових областей, наголосивши: “Разом ми тримаємо наш гуманітарний фронт. Разом ми успішно пройдемо цю зиму.”

Кароліна Ліндхольм Біллінг зазначила, що підтримка українців у прифронтових регіонах під час зимового періоду є пріоритетом для ООН, особливо враховуючи очікувані складнощі через цілеспрямовані атаки російських окупантів на енергетичну інфраструктуру.

Вона також підкреслила, що жителі цих регіонів перебувають у надзвичайно вразливому соціально-економічному становищі і найбільше потребують гуманітарної допомоги для збереження життєстійкості. Представниця ООН висловила впевненість у тривалій співпраці з Мінреінтеграції, яка допоможе підтримати вразливі сім’ї впродовж цієї зими, коли вплив повномасштабної війни буде відчутний ще сильніше.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.