Чому Україна так інтенсивно втрачає території: західна аналітика

Все частіше на фронті стикаються з тим, що українські військові, які тільки прийшли з навчальних центрів на передову не мають бажання воювати.

Про дану ситуацію на фронті написало західне видання “Associated Press”, яке взяли інтерв’ю у українських командирів та солдат, які говорили на умовах анонімності.

Поки Україна продовжує вторгнення в Курську область, її війська все ще втрачають дорогоцінні позиції вздовж східного фронту країни — похмура ерозія, за яку військові командири частково звинувачують погано навчених новобранців, набраних під час нещодавньої мобілізації, а також очевидну перевагу Росії в боєприпасах і авіації.

Деякі люди прямо кажуть – «мене мобілізували примусово, воювати бажання не маю». При інтенсивному наступі ворога, новобранці просто кидають зброю і тікають. Частіше вони гинуть, адже коли наступає ворог, в окопі більш безпечніше ніж на відкритій позиції. Я розчарований – сказав командир батальйону 47-ї української бригади.

Також командири розповіли, що деякі новобранці не мають навіть мінімального рівня підготовки. Більшість з них старшого віку, в них є труднощі з координацією основних бойових рухів, а деякі бояться висунутись з окопа, щоб вести зустрічний вогонь. Є і такі випадки, коли новобранці самовільно йшли з підготовлених позицій і залишали поле бою.

«Деякі люди не хочуть стріляти. Вони бачать противника на вогневій позиції в окопах, але не відкривають вогонь. Ось чому наші люди гинуть», — розповів командир батальйону 47-ї бригади України.

Тих, хто мотивований утримати позицію, «дуже-дуже мало», додав він.

Військовий експерт Центру оборонної стратегії України Віктор Кевлюк спростував недостатню підготовку мобілізованих, заявивши, що командири бригад «шукають пояснення тактичним промахам».

«Точно так само в командира бригади є відповідні інструменти для впливу на моральний дух. Якщо всі ці процеси будуть налагоджені в бригаді, то суттєвих проблем не виникне. Якщо ці механізми дадуть збій, то ми читаємо про негатив у соціальних мережах», — сказав він.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.