В Україні змінили правила мобілізації для родичів, які доглядають за хворими

Кабмін спростив процедуру подання на відстрочку для військовозобов’язаних, які доглядають за важкохворими родичами.

Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Уряд вніс суттєві зміни до порядку мобілізації військовослужбовців, які здійснюють постійний догляд за важкохворими членами сім’ї. Завдяки цим нововведенням тепер буде легше отримати відстрочку від призову та зосередитись на турботі про своїх рідних.

Основні нововведення:

  • Військовозобов’язані, які доглядають за важкохворим чоловіком/дружиною, дитиною або батьком, більше не потрібно доводити, відсутність інших працездатних членів сім’ї, здатних здійснювати догляд. Достатньо вказати цей факт у заяві.
  • Військовозобов’язані, які мають батьків з інвалідністю І чи ІІ групи, звільнені від необхідності підтверджувати факт догляду за ними.
  • Оформлення акта встановлення факту постійного догляду тепер відбувається за спрощеною процедурою. Військовозобов’язаному більше не потрібно звертатися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Достатньо подати заяву до органів місцевого самоврядування, і акт буде видано протягом 10 календарних днів.

Крім того, деяким особам, які отримують допомогу або компенсацію по догляду за хворими, при зверненні до ТЦК потрібно лише надати відповідні документи і не потрібно підтверджувати факт догляду за хворими.

Також читайте:

Штраф від ТЦК: що буде, якщо не платити.

У Міноборони повідомили про новий спосіб пошуку ухилянтів.

ТЦК змінили тактику: повістки вручатимуть по-новому.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.