ТЦК змінили тактику: повістки вручатимуть по-новому

На Волині працівники територіальних центрів комплектування (ТЦК) почали надсилати повістки військовозобов’язаним та резервістам рекомендованим листом.

Як ТЦК надсилатимуть повістки

Повістки відправляються на адреси, зазначені військовозобов’язаними під час оновлення даних, або на їх останнє місце реєстрації, якщо чоловік не оновив дані у 60 денний термін. У ТЦК пояснюють, що ці документи також отримають ті, хто раніше мав відстрочку через навчання, але втратив це право після відрахування.

«Студенти мали право на відстрочку під час навчання, але з моменту їх відрахування вони втрачають цю можливість», – пояснює Вадим Зотов, військовослужбовець Луцького ОМТЦК та СП.

У ТЦК підкреслюють, що надсилання повісток рекомендованими листами є законною та поширеною практикою. Раніше такий метод масово не використовували, оскільки до середини літа проводилось оновлення даних військовозобов’язаних.

Повістка вважатиметься врученою, навіть якщо лист не заберуть

Пресофіцерка ТЦК і СП Уляна Кравчук повідомила, що навіть у разі, якщо військовозобов’язаний не отримав рекомендований лист, це все одно вважається належним сповіщенням про виклик до ТЦК та СП. Це стосується ситуацій, коли, наприклад, особа відмовляється забрати лист у поштовому відділенні. У такому випадку працівник пошти робить відповідну відмітку та фіксує дату.

Юристка Богдана Огородник пояснила, що в момент відмови військовозобов’язаного від отримання листа повістка вважається врученою.

Існує також інша ситуація, коли листоноша приносить повідомлення про рекомендований лист на адресу, яку вказав військовозобов’язаний, але цей лист залишається неотриманим протягом тривалого часу. У цьому випадку повістка вважається врученою в той момент, коли вона повертається до ТЦК та СП.

За словами Уляни Кравчук, день явки військовозобов’язаного або резервіста визначається не раніше 14-го дня після надсилання повістки. У разі неявки у зазначений термін особу можуть оголосити у розшук, а також притягнути до адміністративної відповідальності.

На даний момент у ТЦК не розголошують інформацію щодо кількості надісланих та повернутих повісток.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.