У Реєстрі військовозобов’язаних «Оберіг» автоматично з’являться дані про тих, хто ніколи не відвідував ТЦК

Нова постанова Кабінету Міністрів від 16 серпня 2024 року No932 внесла важливі зміни до процесу обліку військовозобов’язаних, призовників і резервістів. Відтепер реєстр «Оберіг» автоматично отримуватиме дані про чоловіків, які раніше не стояли на військовому обліку, через взаємодію з іншими державними реєстрами.

Якщо чоловік колись отримував ID-картку або закордонний паспорт, його дані вже є у Демографічному реєстрі. Постанова передбачає автоматичну передачу цих даних до реєстру «Оберіг», що забезпечить повноту інформації для територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомила, що дані про чоловіків віком від 16 до 60 років будуть актуалізовані через інтеграцію реєстрів ДМС, Мін’юсту та Держприкордонслужби. Це забезпечить ТЦК повний доступ до інформації про всіх громадян цього вікового діапазону.

Окрім цього, хлопці віком від 17 до 25 років автоматично будуть ставати на військовий облік без відвідування ТЦК та проходження медичної комісії. Всі необхідні відомості будуть отримані з інших реєстрів. Якщо молоді чоловіки віком від 16 до 25 років оформлюватимуть паспорт, їх дані також будуть автоматично внесені до реєстру «Оберіг», навіть якщо вони проживають за кордоном.

Постанова Кабміну No932 від 16 серпня 2024 року запровадила автоматизацію обліку військовозобов’язаних через реєстр «Оберіг». Дані про чоловіків віком від 16 до 60 років, які раніше не стояли на військовому обліку, автоматично передаватимуться з Демографічного реєстру та інших державних систем.

Чоловіки від 17 до 25 років автоматично ставатимуть на облік без відвідування ТЦК і проходження медогляду, навіть якщо вони проживають за кордоном. Дані будуть інтегровані через систему «Трембіта».

ДМС зобов’язана протягом 10 днів підготувати список чоловіків, які підлягають обліку, і передати ці дані Адміністрації Держприкордонслужби, яка доповнить їх інформацією про виїзд за кордон. Міністерство оборони забезпечить внесення або оновлення записів у реєстрі «Оберіг».

Ці нововведення дозволять автоматизувати та спростити процес обліку військовозобов’язаних, зробивши його більш ефективним.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.