У Міноборони повідомили про новий спосіб пошуку ухилянтів

В Україні планують запровадити експериментальний проєкт, який повинен удосконалити реєстр “Оберіг” та долучити всі державні реєстри до бази, щоб мати інформацію про якомога більше захисників – тим самим збільшиться мобілізаційний ресурс.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

За її словами, проєкт повинен дозволити автоматично перевіряти та актуалізовувати інформацію про військовозобов’язаних, призовників та резервістів.

Дані всіх чоловіків від 16 до 60 років будуть актуалізовані для військового обліку через Державну міграційну службу, Мін’юст та Державну прикордонну службу. Така база допоможе уникнути ситуацій, коли повістка приходить людям, які померли чи знаходяться в тюрмі, а також допоможе виправити помилки щодо персональних даних – зазначила міністр.

Також наголошується, що чоловіки від 17 -25 років, будуть ставитися на облік без відвідування ТЦК та проходження медичної комісії. Всі необхідні дані будуть збиратися з державних реєстрів, що заощадить час працівникам ТЦК, так і самим хлопцям.

За словами Черногоренко, особи чоловічої статі 16-25 років, які оформлюватимуть паспорт, автоматично потраплятимуть до реєстру “Оберіг” без проходження ВЛК. Це також стосується громадян, які проживають за кордоном.

Актуальність військових електронних документів для чоловіків від 18 до 60 років, які виїхали з України, перевірятимуть через взаємодію із ДМС. Це дозволить уникнути людського фактору при перевірці та помилок.

Нагадуємо, що раніше Черногоренко розповідала, що до кінця року за допомогою “Резерв+” може за своїм бажанням згенерувати електронне направлення на ВЛК, отримати відстрочки для студентів і багатодітних батьків, а також запровадять онлайн-рекрутинг в додатку.

Раніше наша редакція писала:

Одна область України посилює мобілізацію: різко збільшилася кількість блокпостів

У МОН порахували, скільки ухилянтів навчаються в вишах

В Україні уже почали масово розсилати повістки поштою: що потрібно знати.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.