Переведення годинників знову хочуть змінити: коли буде перехід на зимовий час 2024

Нещодавно депутати скасували переведення годинників. Але не всі погодилися з таким рішенням та розпочався збір підписів за ветування закону. Розповідаємо коли буде перехід на зимовий час 2024 року.

Згідно зі змінами, Україна має ще раз перейти на зимовий час 27 жовтня 2024 року та надалі на ньому залишитися. Тобто 2025 року перехід на літній час не повинен відбуватися.

Чи будуть преводити годинник навесні 2025 року
На момент підготовки статті петиція зібрала половину необхідних підписів — понад 12 тисяч.

У свою чергу народний депутат Олексій Гончаренко зареєстрував петицію із закликом до президента ветувати закон. У тексті петиції він зазначає, що скасування літнього часу завдасть значних незручностей. Він наводить аргумент, що, згідно зі змінами, влітку світанок буде близько 3-ї ночі, а не як зараз — о 4-й ранку. Сутінки будуть наступати вже після 20 години вечора. За розрахунок взято період доби, коли день найбільший, а ніч найкоротша.

Також Гончаренко каже, що скасування переведення годинника не дозволить економити електроенергію, якої і так не вистачає. Ну, і ще одна причина — збільшення різниці з Європою. За новим часом влітку вона становитиме 2 години.

На момент підготовки статті петиція зібрала половину необхідних підписів — понад 12 тисяч.

Зимовий час 2024 року: буде перехід чи ні?
У будь-якому випадку перехід на зимовий час 2024 відбудеться за розкладом. У будь-якому випадку перехід на зимовий час 2024 відбудеться за розкладом. Адже дискусія розгорнулася саме через скасування літнього часу.

Відповідно, 27 жовтня рівно о 4:00 стрілки годинника слід повернути на годину назад — до 3:00. Природно, більшість електронних пристроїв цю функцію виконає автоматично. Але ті українці, які користуються механічним годинником, мають здійснити переклад вручну.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.