Грошова допомога українцям у Польщі: хто з біженців може отримати до 3500 злотих на сім’ю

У Польщі відкрилися програми фінансової допомоги для українських сімей. Хто може розраховувати на допомогу читайте в нашому матеріалі.

Наразі в Польщі діють дві програми допомоги українським сім’ям, які оформили статус PESEL UKR. Проекти під назвою “Wspólnie do niezależności” діють у кількох польських воєводствах та пропонуються Польським Червоним Хрестом та Fundacja Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej.

Подати заявку на отримання виплат у розмірі до 3500 злотих на сім’ю можуть ті, хто проживає у центрах колективного проживання у таких регіонах Польщі: Люблінське воєводство, Опольське воєводство, Мазовецьке воєводство, Поморське воєводство, Підкарпатському та Свєнтокшиському воєводствах.

Фінансова допомога надається сім’ям, які переїжджають на орендне житло. Допомога призначена для оплати квартири, придбанні необхідних меблів і техніки, або на вирішення інших питань, пов’язаних з орендою.

Розмір матеріальної допомоги залежить від кількості людей у ​​сім’ї:

  • Кімната для однієї людини – до однієї тисячі злотих;
  • Будинок або квартира для однієї чи двох осіб – до 2200 злотих;
  • Будинок або квартира для трьох-чотирьох осіб – до 2800 злотих;
  • Будинок або квартира для п’яти і більше осіб – до 3500 злотих.

Допомога виплачується протягом шести місяців, але покриває 100% орендної плати з першого внеску. Щоб подати заявку на участь у програмі Червоного Хреста, необхідно заповнити анкету за цим посиланням та форму заявки RSRM за цим посиланням.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.