В Україні розширюють перелік громадян, які мають право на відстрочку

Комітет національної безпеки, оборони та розвідки підтримав новий законопроєкт, який вносить зміни до закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Цей проєкт спрямований на розширення списку військовозобов’язаних громадян, які матимуть право на відстрочку від призову до армії.

Як повідомляє пресслужба Верховної Ради у Facebook, голова Комітету Олександр Завітневич докладніше розповів про зміни.

Законопроєкт передбачає можливість отримання відстрочки від мобілізації для тих громадян, чиї близькі родичі, зокрема рідні брати або сестри, загинули або зникли безвісти під час участі в бойових діях.

Комітет одноголосно підтримав проєкт у першому читанні та в цілому. Однак, під час обговорення виникли аргументовані зауваження до обґрунтованості деяких ініціатив, які представляли Міністерство оборони та Генеральний штаб.

“Члени Комітету обґрунтовано наполягали на внесенні цієї норми до закону про мобілізацію, що тепер представлено в проєкті. Раніше, на вимогу представників Міністерства оборони, цю норму відхилили. Проте через чотири місяці ми змушені повернутися до цього питання, тепер уже з повною підтримкою Міноборони”, — зазначив Олександр Завітневич.

Також читайте:

Статистика по СЗЧ та дезертирам в Україні: скільки кримінальних проваджень.

В Україні уже почали масово розсилати повістки поштою: що потрібно знати.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.