Оформлення паспортів за кордоном для військовозобов’язаних: нові зміни

У військовозобов’язаних українців, які проживають за кордоном, при оформленні паспорта громадянина України або закордонного паспорта перевірятимуть дійсність військово-облікових документів. Про це зазначено у новій постанові Кабінету міністрів.

Перевірка буде здійснюватися на основі даних з Єдиного державного демографічного реєстру, відомчої інформаційної системи ДМС та Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Якщо виявиться, що військово-облікові документи недійсні, оформлення паспорта громадянина України або закордонного паспорта буде відмовлено. Про це заявника повідомлять через телефон, електронну пошту або поштовим листом.

Чоловіки, які подали документи для оформлення паспорта до набрання чинності закону про мобілізацію, зможуть отримати паспорт лише за умови пред’явлення дійсного військово-облікового документа. Якщо такі документи виявляться недійсними, паспорт можна буде отримати лише у територіальному підрозділі ДМС.

У документі також зазначено, що пересилання таких паспортів до закордонних дипломатичних установ або відокремлених підрозділів для видачі не здійснюватиметься.

Також читайте:

Одна область України посилює мобілізацію: різко збільшилася кількість блокпостів

У МОН порахували, скільки ухилянтів навчаються в вишах

В Україні уже почали масово розсилати повістки поштою: що потрібно знати.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.