У Раді попередили українців про зростання податків: в чому причина

Через велику нестачу коштів для фінансування зарплат солдатам, а саме 430 мільярдів гривень, в Україні незабаром планують підвищити податки.

Відповідну заяву зробив голова парламенту Руслан Стефанчук.

За його словами, лінія фронту розширюється, мобілізованих побільшало, а діра в бюджеті велика, тому щоб забезпечити бійцями зарплатами, на які вони заслуговують, потрібно підняти податки. Стефанчук також зазначив, що інші потреби допомагають забезпечувати партнери України – мова іде про різні бюджетні видатки та соціальну сферу.

“Наші бійці повинні отримувати вчасно зарплати, зараз це можна забезпечити тільки в тому випадку, якщо підвищити податки. Тому питання зараз стоїть – “як це зробити?”. Планується уже у вересні серйозно обговорювати це питання” – розповів Стефанчук.

Нардеп зазначив, що зараз обговорюється варіант підвищення податків на військовий збір та податок на додану вартість. А саме:

  • підвищити ставку військового збору на доходи фізичних осіб до 5 %;
  • 30% військового збору на продаж ювелірних виробів;
  • 15% військового збору на продаж нових легкових авто;
  • 5% військового збору від доходу з продажу нерухомого майна фізичними особами, які впродовж одного податкового року вже продавали один об’єкт нерухомості;
  • 5% військового збору від вартості наданих послуг з мобільного зв’язку.
  • 5% військового збору в розрахунку двох мінімальних заробітних плат на місяць для ФОПів-платників єдиного податку І, ІІ та ІV групи тощо;

Руслан Стефанчук підкреслив, що Збройні Сили України фінансуються з державного бюджету, який потребує зростання надходжень:

“Ми бачимо, що збільшується лінія фронту, збільшується кількість мобілізованих. Це елементарна математика. Безсумнівно, Україна повинна збирати більше податків».

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.