У МОН порахували, скільки ухилянтів навчаються в вишах

У Міністерстві освіти проаналізували тенденцію минулих років та сьогоднішню і виявили, що цього року понад 200 тисяч чоловіків вступили до університетів, щоб отримати відстрочку від мобілізації.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

За його словами, що до вищих навчальних закладів почали масово поступати чоловіки віком 25+ років.

У нас війна, багато кого мобілізували, багато хто покинув країну, але якщо взяти довоєнну статистику, то навіть тоді не було скільки охочих навчатися. За підрахунками МОН понад 200 тисяч чоловіків вступили до вишів, щоб уникнути мобілізації– зазначив міністр.

Перевірки у вишах

У МОН звернули увагу на проблему та провели низку нарад на рівні прем’єр-міністра та Офісу Президента. До нарад в обласних військових адміністраціях були залучені ректори та представники закладів освіти.

Ми будемо дуже уважно досліджувати і стежити за даною ситуацією. Зараз база даних нам дасть загальні показники, і ми ще раз проаналізуємо ті аномалії, які виявимо. Тут є кілька негативних аспектів“, — розповів міністр.

Також він додав, що не проти, щоб українці навчалися, але країна зараз потребує солдат, які будуть її захищати від ворога.

Нагадуємо, що за великої кількості чоловіків, які уникають мобілізації за рахунок навчання було впроваджено низку змін, які забрали у них право на відстрочку. А саме, право на відстрочку втратили – студенти-заочники, здобувачі другої або третьої вищої освіти.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.