Як українцям менше платити за комуналку: онлайн способи

Попри війну багато громадян отримують субсидію на комунальні послуги. На сьогодні подати заяву на отримання субсидії можна багатьма способами, через Пенсійний фонд, мобільний додаток ПФУ, портал «Дія», ЦНАП тощо.

Оскільки, багато громадян буде подавитися з 1 жовтня на субсидію, то в ПФУ дали відеоінструкції, як це можна зробити онлайн, щоб не стояти в чергах.

Важливо, що для тих, хто вже отримує субсидію, її розмір автоматично коригується зі зміною тарифів на комунальні послуги. Однак нові заявники повинні пройти процедуру подання документів.

Один із найкращих і бистріших способів подати заяву на субсидію – застосунок “Дія”. Процес подання заявки через цей сервіс займає приблизно 15 хвилин і відбувається за спрощеною формою. Для початку необхідно:

  • Увійти на портал “Дія”;
  • У меню «Послуги» знайдіть розділ “Заява на субсидію”;
  • Перевірте та за потреби оновіть персональні дані;
  • Вказати адресу та список послуг, на які потрібна субсидія;
  • Введіть IBAN рахунку для отримання субсидії;
  • Надайте інформацію про зареєстрованих осіб та фактичних мешканців (важливо для ВПО та орендарів);
  • Підпишіть заяву електронним підписом та натисніть кнопку надіслати.

Окрім “Дії” подати заяву на субсидію можна також через особистий кабінет на порталі Пенсійного фонду України. В ПФУ розробили докладну відеоінструкцію для користувачів. Заява подається у розділі “Комунікація з Пенсійним фондом”.

Пенсійний фонд зазначив, що подача онлайн значно спростить життя українцям, адже не потрібно відвідувати державні установи особисто, чекати годинами, щоб подати заяву. Онлайн це можна зробити за лічені хвилини та в будь-який час доби.

Важливо, при поданні заяви, слід уважно заповнювати дані, особливо щодо складу домогосподарства та наявних доходів. Це допоможе уникнути затримок у розгляді заяви та призначенні субсидії.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.