В Україні дозволили перевіряти повістки через застосунок Резерв+

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, які дозволять військовозобов’язаним перевіряти дійсність повісток через мобільний додаток “Резерв+”. Про це повідомляє “Судово-юридична газета” з посиланням на рішення уряду, ухвалене 16 серпня.

Згідно зі змінами, повістки, сформовані через Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів під назвою “Оберіг”, отримають унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Завдяки цьому коду можна буде перевірити всю інформацію, зазначену в повістці.

Механізм перевірки чинності повістки передбачає використання електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного та резервіста, зокрема через додаток “Резерв+”. Це забезпечить громадянам швидкий і зручний спосіб перевірки статусу отриманих повісток.

Крім того, уряд врегулював юридичний статус як повісток на бланку, так і тих, що сформовані через реєстр “Оберіг”, включаючи їх роздруковані копії. Також було врегульовано питання визначення адреси для надсилання повісток особам, які уточнили свої персональні дані після закінчення 60-денного терміну, встановленого законодавством для оновлення облікових даних.

Нагадаємо, що зараз в Міністерстві оборони працюють над впроваджені електронного направлення на ВЛК. Військовозобов’язаний зможе сам згенерувати направлення через застосунок “Резерв+”. Слід зауважити, що під час воєнного стану, висновок ВЛК дійсний один рік, тому в Міноборони впевненні, що ця функція вкрай важлива і її планують реалізувати до кінця 2024 року.

Також читайте:

Найбільша помилка чоловіків під час силової мобілізації: роз’яснення адвоката

Урядовий експеримент: юнаків братимуть з 17 років на військовий облік без проходження ВЛК

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.