Українці почали витрачати більше грошей: ПриватБанк показав, які товари купують частіше

ПриватБанк оприлюднив дані про те, на що витрачали українці за допомогою своїх карток у першій половині 2024 року.

Як повідомляє прес-служба банку, за перші шість місяців поточного року, українці здійснили 1,6 мільярда транзакцій на загальну суму 451 мільярд гривень. Ці показники відображають значне зростання порівняно з аналогічним періодом 2023 року – на 27,3%. Тоді було проведено 1,3 мільярда транзакцій на суму 350 мільярдів гривень.

Щодо структури витрат, то найбільша частка безготівкових платежів – 44% – припадає на продукти харчування. Це на 1,5% менше, ніж у першому півріччі 2023 року.

На другому місці за обсягом витрат опинилися медикаменти та товари для здоров’я, на які українці витратили 6,6% від загальних витрат. Третє місце зайняли витрати на харчування поза домом – на це припало 6,4% всіх карткових платежів.

Далі в структурі витрат йдуть витрати на одяг та взуття, що складають 4,5% від усіх безготівкових оплат, а також витрати на паливо – 4,2%.

Серед інших популярних категорій – товари для дому (4% від споживчого кошика), електроніка та побутова техніка (3,8%), витрати на транспорт (1,5%) та відпочинок (1,4%).

Також читайте:

Сервіси таксі, оренди житла та маркетплейси зобов’яжуть звітувати про доходи українців.

Нові обмеження на перекази між картками ПриватБанку і Монобанку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.