Українці можуть не платити за доставку газу: що потрібно зробити

Українці щомісяця отримують два рахунки, пов’язані з газом: один за саме “блакитне паливо”, а інший – за його доставку. Проте деякі громадяни можуть уникнути оплати за транспортування газу.

Є кілька способів знизити витрати на комунальні послуги. Зокрема, можна оформити субсидію або встановити двозонний лічильник електроенергії. Але існує також можливість зменшити витрати на газ, а точніше, на його доставку.

Ця можливість стосується тих, хто не використовує газ у побуті, але їхнє житло все ще підключене до газової мережі. Навіть якщо газом не користуються, рахунки за його доставку все одно надходять. Щоб уникнути цих витрат, потрібно офіційно відмовитися від послуги доставки газу, розірвавши договір із постачальником.

Для цього необхідно звернутися до облгазу або міськгазу, який надає послуги, та отримати акт про припинення постачання газу. Після цього слід звернутися до оператора газорозподільної мережі (ГРМ) для розірвання договору. У разі відмови постачальника, споживач має право подати скаргу до Національної комісії, що регулює сфери енергетики та комунальних послуг.

Якщо ж ви не бажаєте остаточно відмовлятися від газу, то сплата мінімальної вартості за доставку, а це приблизно 20 -70 гривень, не вдарить по вашій кишені.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.