Стало відомо що трапляться з штрафами, які ТЦК призначають ухилянтам

Всі військовозобов’язані українці мали оновити свої військово-облікові дані в період з 18 травня по 16 липня цього року. Тим, хто цього не зробив у встановлений термін, територіальні центри комплектування (ТЦК) призначають штрафи. Однак у 98% випадків, коли справа доходить до суду, ці штрафи скасовуються.

Про це повідомила адвокатка Аліна Охтень на своїй сторінці в Instagram. Вона зазначила, що оновлення облікових даних стосується не лише військової спеціальності, а й таких аспектів, як сімейний стан, освіта, місце роботи та інші відомості. Загалом закон передбачає близько тридцяти позицій, які потрібно оновити. Проте, за словами Охтень, ТЦК цікавлять лише ті дані, що стосуються можливого призову громадянина на військову службу.

Розмір штрафів за неоновлення військово-облікових даних значно зріс і наразі складає від 17 до 25 тисяч гривень. Але в більшості випадків суди підтримують позивачів і скасовують накладені ТЦК штрафи.

“Наразі 98% таких штрафів скасовуються судом”, — повідомила адвокат.

Охтень пояснила, чому суди не погоджуються з такими штрафами. ТЦК повинні довести, що не мали змоги отримати необхідну інформацію з інших державних реєстрів. Крім того, вони повинні надати докази, що надсилали запити до різних органів влади та державних реєстрів для уточнення даних про громадянина. Але зазвичай ТЦК не можуть надати такі докази, через що суди скасовують призначені штрафи.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.