Google попросила вибачення за «цензуру» в оглядах Pixel 9 за програмою TeamPixel

Google вибачилася у зв’язку з тим, що у відповідь на жорсткі умови, що пред’являються блогерам та іншим особам, що беруть участь у її програмі #TeamPixel, була певна «реакція». Суперечки почалися після того, як в одному з постів у соцмережах з’явилася інформація про те, що від осіб, які отримали пристрої Pixel 9, потрібно було показувати виключно обладнання Google, а в разі реклами конкурентів їм загрожувала припинення співпраці.

Ця вимога викликала критику в соціальних мережах, багато хто розцінив її як «спробу контролювати контент блогерів». Примітно, що цей пункт стосувався лише програми #TeamPixel, яка відокремлена від програми оглядів для преси та технічних оглядачів. Представники ЗМІ, зокрема й Engadget, підтвердили, що не стикалися з подібними умовами.

У відповідь Google визнала помилку, а менеджер зі зв’язків з громадськістю Кайла Гайєр пояснила, що обмежувальна формулювання «не відповідала задуму програми і з того часу була вилучена».

Компанія підкреслила, що мета #TeamPixel – розподіляти пристрої серед блогерів, а не диктувати позитивні відгуки або контролювати розповідь.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.