Сервіси таксі, оренди житла та маркетплейси зобов’яжуть звітувати про доходи українців

Сервіси таксі, оренди житла та маркетплейси будуть зобов’язані передавати дані про доходи своїх користувачів до податкових органів, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Уряд планує запровадити обов’язок для операторів цифрових платформ збирати інформацію про заробітки клієнтів і надавати її Державній податковій службі.

Це стосується платформ, які надають послуги таксі, займаються орендою нерухомості, маркетплейсів, а також додатків для продажу товарів і різноманітних послуг.

У Міністерстві фінансів відзначили, що під час зустрічі заступниці міністра Світлани Воробей з представниками цифрових платформ була обговорена концепція запровадження звітності про доходи, які фізичні та юридичні особи отримують через такі платформи.

Світлана Воробей підкреслила, що забезпечення прозорого та справедливого податкового середовища є ключовим пріоритетом для Міністерства фінансів України у сфері оподаткування.

Введення обов’язкової звітності операторів цифрових платформ, за її словами, сприятиме гармонізації податкового законодавства України з європейськими нормами та підвищенню податкової дисципліни серед платників.

Також читайте:

Нові обмеження на перекази між картками ПриватБанку і Монобанку.

Київстар представив тариф на інтернет при відключенні електрики.

Monobank заморожує рахунки українців: в чому причина.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.