В Україні уже почали масово розсилати повістки поштою: що потрібно знати

В Україні уже почалася розсилка повісток поштою. Що потрібно знати громадянам та в яких випадках вона буде рахуватися врученою розповів адвокат Руслан Ткаченко.

За словами адвоката, в постанові №560 дали роз’яснення, що повістка поштою буде врученою в наступних випадках:

  • день отримання рекомендованого листа особою, про що є підтверджувальний документ від поштового оператора;
  • день проставлення позначки про відмову отримати лист чи день проставлення позначки про відсутність особи за адресою зареєстрованого чи фактичного місця проживання особи, якщо ця особа не повідомила ТЦК і СП іншої адреси місця проживання.

Тобто, навіть якщо особа знаходиться за кордоном і не оновила дані, представник пошти спробує вручити повістку військовозобов’язаному за останнім місце реєстрації. Ну як ми розуміємо, військовозобов’язаного не буде на місці, тоді представник пошти ставить відмітку про неможливість вручення рекомендованого листа з повісткою і відправляє його назад в ТЦК. Така повістка вважається такою, як належно врученою. Після чого у чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат” – роз’яснив адвокат

Також він додав, якщо чоловік протягом 14 днів не з’явиться у військкомат, то на нього будуть накладені штрафні санкції, а саме: штраф на суму 17 – 25, 5, а також подано в розшук.

Що буде, якщо не платити штраф від ТЦК

Якщо не сплатити штраф протягом 15 днів, то він передається до виконавчої служби для примусового стягнення. Не слід забувати, що в такому випадку він подвоюється і становитиме не 17 тисяч гривень, а 34 тисячі гривень. Також слід врахувати сплату виконавчого збору та судових витрат, а це ще приблизно 3 000 гривень, тому кінцева сума штраф становитиме 37 тисяч гривень.

Крім того, державні виконавці мають право накласти арешт на банківські рахунки та майно правопорушника і  стягнути штраф звідти. Якщо у чоловіка немає ні майна, ні банківських рахунків, то штраф стягнути буде неможливо.

Якщо чоловіка все-таки знайдуть, то його можуть мобілізувати і штраф стягнути з зарплати військовослужбовця.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.