Ще одній категорії військовозобов’язаних повернуть відстрочку від мобілізації

Міністерство оборони України висловило підтримку законопроєкту No11391, який передбачає надання відстрочки від призову чоловікам, чиї неповнорідні брати або сестри загинули на війні. (Неповнорідні – мають спільного батька, але різних матерів – єдинокровні, або народжені від однієї матері, але від різних батьків)

До цього законодавство про мобілізацію звільняло від призову осіб, у яких загинули або зникли безвісти близькі родичі під час бойових дій. Цей список включав подружжя, дітей, батьків, бабусь, дідусів, а також рідних і неповнорідних братів і сестер. Проте нещодавні зміни до закону виключили з цього списку неповнорідних братів і сестер, що викликало занепокоєння серед родин загиблих військових.

Занепокоєні сім’ї подали петицію до Офісу Президента у квітні, закликаючи переглянути цю зміну, оскільки вона дозволяла мобілізувати другого сина, якщо його загиблий брат був неповнорідним. Це питання стало особливо болючим для родин, які втратили одного сина на війні.

У відповідь було підготовлено законопроєкт, який пропонує відновити відстрочку від призову для чоловіків, у яких загинули не лише рідні, але й неповнорідні брати або сестри. Законопроєкт передбачає внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, зокрема до третього, четвертого та п’ятого пунктів частини третьої статті 23. У результаті, родини загиблих військових зможуть бути впевнені, що їхні близькі будуть захищені від повторного призову.

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Олександр Федієнко повідомив, що комітет найближчим часом розгляне цей законопроєкт. Міноборони також підтвердило свою підтримку цього законопроекту, що підвищує шанси на його швидке ухвалення.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.