Чи можна не йти в армію після сплати штрафу: адвокат пояснив цікаві деталі

Загальна мобілізація в Україні продовжується понад два роки і не всі чоловіки готові приєднатися до Збройних сил.

Проте чи можна не йти до армії, якщо отримав штраф від ТЦК і сплатив його, розповів адвокат Руслан Ткаченко.

Як зазначив адвокат, якщо чоловік отримав штраф за порушення правил військового обліку, тобто, він не прийшов за повісткою у визначену дату або не оновив дані, але сплатив штраф, то це не звільняє його від мобілізації.

Адвокат зазначив, що в сьогоднішньому мобілізаційному законодавстві немає обмежень про кількість можливих викликів за повісткою. Це означає, що повістку поштою представники ТЦК можуть надсилати кожні 2- 3 місяці і це вважатиметься кожен раз окреме правопорушення.

За будь-яке правопорушення правил військового обліку, чи то не прийшов за повісткою, не оновив дані, не змінив прописне на військовий квиток, буде накладений штраф 17 – 25, 5 тисяч гривень. Враховуючи те, що повістки поштою можуть надсилати кожні 3 місяці, то чоловік за рік може отримати дуже велику суму штрафу. І навіть сплативши всі штрафи, чоловік буде знаходиться в розшуку. А якщо військовозобов’язаного затримають, то його можуть мобілізувати – розповів адвокат.

Також він продовжив: “Шлях до 160 000 грн сумарної заборгованості (розмір санкцій, від якого виконавча служба може не тільки арештовувати рахунки та майно, а й займатися їх фактичною реалізацією) не такий вже довгий

Раніше наша редакція писала:

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.