Українцям почали надсилати повістки поштою: в ТЦК розкрили важливий нюанс

У Волинській області почали надсилати повістки військовозобов’язаним за допомогою поштових відправлень, про що повідомила в інтерв’ю Уляна Кравчук, пресофіцерка Волинського ТЦК та СП.

Вона пояснила, що резервісти та військовозобов’язані отримують повістки через рекомендовані листи, які відправляються на адресу, вказану особою в територіальному центрі, або ж за місцем останньої реєстрації.

Слід зазначити, що повістка поштою вважається врученою навіть у випадках, коли лист не був отриманий особисто військовозобов’язаним. Наприклад, чоловік не відкрив двері або змінив місце проживання не попередивши про це ТЦК, то на листі поштовий оператор ставить відмітку про неможливість вручення повістки адресанту. Після чого лист повертають назад в ТЦК і повістка вважається такою як врученою.

Якщо чоловік протягом 14 днів не з’явитися у військкомат, на нього буде накладено штраф на суму 17 -25,5 тисяч гривень, а також подано в розшук.

Також пресофіцерка наголошує:

“Намагання уникнути мобілізації через постійну сплату штрафів – не вихід. Адміністративні санкції не звільняють від обов’язку проходження служби, і навіть після сплати штрафу, людина все одно повинна виконати свої зобов’язання перед державою.

Раніше наша редакція писала:

Міністерство оборони планує запустити онлайн-рекрутинг через застосунок «Резерв+».

Статистика по СЗЧ та дезертирам в Україні: скільки кримінальних проваджень.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.