В Україні почали розсилати повістки поштою: що треба знати

В Україні почали надсилати повістки поштою військовозобов’язаним чоловікам. ТЦК звернулися до громадян із закликом долучитися до захисту держави.

Українцям віком від 18 до 60 років потрібно було до 16 липня оновити свої військово-облікові дані через ТЦК, ЦНАП або мобільний застосунок “Резерв+”. Відповідно до нового закону, тепер повістки можуть вручатися не лише на вулицях, у робочих або громадських місцях, але й удома. Передбачено також оповіщення через пошту.

Першими повістки таким способом отримали чоловіки, які підлягають військовому обліку, у Волинській області. Про це повідомила пресофіцерка Волинського ТЦК Уляна Кравчук. Вона зазначила, що повістки для оновлення облікових даних надсилають рекомендованим листом за адресою, яку особа зазначила у ТЦК або за її останнім місцем реєстрації.

Кравчук пояснила, що підтвердженням виклику до ТЦК є дата отримання рекомендованого листа, що фіксується поштовим оператором. У разі відмови отримати лист або відсутності адресата за вказаною адресою, факт відмови або відсутності також буде зафіксовано. Наприклад, чоловік не відкрив двері або змінив місце проживання не попередивши про це ТЦК, то на листі з повісткою ставиться відмітка про неможливість вручення. Після чого повістка вважається такою як врученою і в чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат, інакше на нього буде накладено штраф на суму 17 -25,5 тисяч гривень, а також подано в розшук

Кравчук уточнила, що сплата штрафу за порушення правил військового обліку або неявку за повісткою не звільняє від мобілізації. Уникнути призову таким чином не вдасться.

“Адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов’язку. Громадянин може заплатити штраф, але він все одно має виконати свій обов’язок”, – наголосила пресофіцерка.

Також читайте:

Статистика по СЗЧ та дезертирам в Україні: скільки кримінальних проваджень

У Міноборони показали, як пройти авторизацію у додатку Армія+

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.