В одній з областей України повідомили, що почали розсилати повістки поштою: подробиці

Волинський обласний Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) почав розсилати повістки резервістам і військовозобов’язаним через пошту. Про це повідомила речниця обласного ТЦК Уляна Кравчук.

Повістки на оновлення даних надсилаються рекомендованим листом на адресу, яку військовозобов’язаний вказав раніше, або за місцем його останньої реєстрації.

За словами Уляни Кравчук, факт вручення повістки фіксується в день отримання рекомендованого листа. Це підтверджується відповідною позначкою від поштового оператора.

«Згідно з нинішнім законодавством, повістка поштою вважається врученою, навіть якщо чоловік перебуває за кордоном. Для цього представник пошти повинен прийти за останнім місце реєстрації військовозобов’язаного і спробувати йому вручити листа з повісткою. Якщо чоловік не відкриє двері або змінив місце проживання, то на листі ставиться відмітка про неможливість вручення адресанту і лист з повісткою повертається назад в ТЦК. Після чого повістка вважається такою як врученою і в чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат, інакше на нього буде накладено штраф на суму 17 -25,5 тисяч гривень, а також подано в розшук» – зазначила Уляни Кравчук.

В обласному ТЦК також наголосили, якщо не сплатити штраф протягом 15 днів з моменту винесення постанови, то він передається у виконавчу службу і подвоюється. Наприклад, виписав ТЦК штраф на суму 17 тисяч гривень чоловіку, а він його не сплатив протягом 15 днів, то штраф передається у виконавчу службу і уже становитиме 34 тисячі гривень. Також слід врахувати сплату виконавчого збору та судових витрат, а це ще приблизно 3 000 гривень, тому кінцева сума штраф становитиме 37 тисяч гривень.

Раніше ми розповідали, як ТЦК стягуватимуть штрафи з ухилянтів, у яких немає ні майна, ні банківського рахунку.

Також читайте:

У Міноборони показали, як пройти авторизацію у додатку Армія+

В Україні подорожчають комунальні послуги: як зміняться тарифи

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.