Хто та скільки отримав від держави грошей за призи на Олімпійських іграх 2024: подробиці

11 серпня в Парижі завершилися Олімпійські ігри, де брали участь і наші громадяни. Україна на змаганнях посіла 22 місце, маючи 12 нагород, з яких 3 золотих, 5 срібних та 4 бронзових медалі.

Найбільшу суму від держави отримала фехтувальниця Ольга Харлан – 205 тисяч доларів. Олімпійська чемпіонка привезла відразу дві медалі – золото та бронзу.

Її колега по команді Аліни Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова отримали по 125 тисяч доларів за золото Олімпійських ігор-2024.

Слід зазначити, що Ольга Харлан захотіла допомогти нашим захисникам і вирішила продати свою шаблю на аукціоні через благодійний фонд Притули.

Ярослава Магучіх отримала 175 тисяч доларів, з яких 125 від держави за золото на Олімпіаді та 50 від міжнародної федерації легкої атлетики . Спортсменка в соціальних мережах поділилася, що частину призу віддасть команді, а частину задонатить на ЗСУ.

Боксер Олександр Хижняк за своє золото отримав від держави 125 тисяч доларів, а також винагороду від Олександра Усика. Чемпіон світу у важкій вазі вирішив замотивувати наших боксерів і за золоту медаль додатково від себе заплатити спортсменам 80 тисяч доларів.

А ось по 100 тисяч доларів за срібну медаль отримують: Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Людмила Лузан та Анастасія Рибачок (веслування на каное), Ілля Ковтун (спортивна гімнастика), Сергій Куліш (кульова стрільба)

За бронзу по 80 тисяч доларів отримають: Жан Беленюк (греко-римська боротьба), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота).

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.