З 19 серпня вже остаточно: які зміни, пов’язані з паспортами, чекають на українців за кілька днів

З 19 серпня набувають чинності зміни, які стосуватимуться багатьох українців як в Україні, так і за її межами.

Для багатьох громадян оформлення паспортів значно спроститься

Вже найближчим часом громадяни України зможуть одночасно оформлювати не один паспорт, а одразу два: загальногромадянський паспорт та біометричний закордонний паспорт. Терміни виготовлення та видачі нові – 7 або 20 робочих днів.

  • У першому випадку ціна буде вдвічі дорожчою — 1816,8 грн., якщо ж вибирати другий варіант, то можна не переплачувати за терміновість: вартість буде 908,4 грн.
  • Також із 19 серпня зміниться ціна за прискорене оформлення документів. Раніше максимально швидко можна було зробити загальноцивільний паспорт за десять днів, тепер це можливо зробити всього за сім робочих днів.
  • Є приємна новина і для громадян України, яким уже понад 65 років: тепер їм не потрібно кожні 10 років оновлювати документи, оскільки паспорти будуть безстроковими.
  • Перший паспорт можна отримати у 14 років, написавши заяву особисто. Якщо ж особі ще виповнилося 14, це можна зробити її законним представником.
  • Закон, який почне діяти вже 19 серпня, зокрема передбачає, що якщо особа вперше оформляє посвідчення біженця та тимчасовий захист, зможе зробити це безкоштовно.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.