Смартфони Xiaomi отримають підтримку нейромережі Google Gemini

Генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь оголосив про співпрацю компанії з Google щодо інтеграції мовної моделі Gemini у фірмові флагмани для міжнародного ринку. При цьому доступність нововведення залежатиме не лише від моделі процесора.

Очікується, що підтримкою інтелектуальних функцій будуть смартфони серії Xiaomi 15 в модифікації для глобального ринку. При цьому китайські версії, швидше за все, такої функції не набудуть. Раніше цього року Xiaomi зареєструвала власну ІІ-модель MiLM у місцевих регуляторів: ймовірно, у домашньому регіоні пристрої будуть поставлятися саме з таким програмним забезпеченням.

Впровадження штучного інтелекту у свої смартфони, на думку видання South China Morning Post, може дати Xiaomi новий поштовх до зростання. Наразі китайська компанія знаходиться на третьому місці за обсягом відвантажень у світовому рейтингу виробників (частка ринку 14,8%). За прогнозами IDC, світові постачання смартфонів з ШІ-функціями до кінця 2024 року зростуть на 363,6% порівняно з 2023-м – до 234,2 мільйона одиниць.

Аналітики також зазначають, що сервіси на основі Google Gemini загалом збільшать свою присутність у сегменті Android-смартфонів цього року. З компанією вже співпрацюють у «ШІ-напрямку» такі великі бренди, як Samsung та OPPO.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.