З’явилось роз’яснення щодо врученян повісток і роботи ТЦК за кордоном: “Їхати в Україну не треба“

В Україні продовжено воєнний стан та триває загальна мобілізація. Проте багато чоловіків призовного віку з різних причин перебувають за кордоном. Тому їх хвилює питання, чи можлива мобілізація за межами України та чи будуть там працювати ТЦК.

На це запитання дав відповідь речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Лазуткін зазначає, що організувати роботу ТЦК за межами України неможливо, тому вручення повісток за кордоном не відбуватиметься. Чоловіки, які перебувають за кордоном і бажають служити в ЗСУ, повинні повернутися в Україну, щоб оновити військово-облікові дані та пройти ВЛК на батьківщині.

“ТЦК не будуть працювати за кордоном. Міністерство оборони не коментує дії Міністерства закордонних справ, але вручення повісток за межами України виглядає малоймовірним”, – зазначив Лазуткін.

Однак, навіть якщо чоловіки не хочуть або не можуть повернутися в Україну зараз, вони все ж зобов’язані дотримуватися закону. Закон надає українцям, незалежно від місця перебування, 60 днів для оновлення військово-облікових даних. Це можна зробити без виїзду в Україну, скориставшись електронним кабінетом.

“Немає потреби обов’язково їхати в Україну для оновлення даних. Однак, якщо хтось бажає захищати Батьківщину і приєднатися до Сил оборони, повернення в Україну буде доцільним. Ті, хто перебуває за кордоном, можуть оновити військово-облікові дані в консульських установах або через електронний кабінет, – зазначив речник Дмитро Лазуткін.

Також читайте:

Суд дозволив ТЦК призвати обмежено придатного та ще й з відстрочкою

Додаток “Резерв+” перетворять на онлайн ТЦК: що відомо

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.