Мобілізація в Україні: чого не мають права робити працівники ТЦК

Працівники ТЦК не мають права примусово затримувати військовозобов’язаних чоловіків на вулицях. Однак, це можливо за присутності поліції і якщо особа перебуває в розшуку.

Військовий Полтавського ТЦК СП Олександр Мацько в інтерв’ю “Суспільне.Полтава” розповів, що поліцейські можуть затримувати чоловіків за вказівкою військкомів і якщо людина порушила правила військового обліку і знаходиться в розшуку.

Коли ми працюємо на вулицях без представників поліції, не рідко трапляється так, коли люди нам відмовляються показати документи, а подекуди послати в грубій формі, розвернутись і піти. І по закону ми нічого зробити не можемо, адже затримувати може тільки представник поліції, наше діло тільки сповістити — каже Мацько.

Він додав, що працівники ТЦК можуть затримати військовозобов’язаного, якщо він перебуває в розшуку за порушення правил військового обліку, але при цьому повинні бути обов’язково правоохоронці. Постановою Кабінету Міністрів №560 передбачено, що керівники районних чи міських ТЦК звертаються до поліції з клопотанням про адміністративне затримання та доставляння осіб до територіального центру, а також вживають заходів разом з представниками поліції стосовно осіб, які відмовляються від отримання повісток.

Нагадуємо, що в сьогоднішньому законодавстві всі чоловіки призивного віку повинні стояти на військовому обліку. Тому ті особи, які будуть ігнорувати дану вимогу, рано чи пізно будуть подані в розшук та оштрафовані на суму 17 -25,5 тисяч гривень.

Також читайте:

Повістки поштою: в ТЦК пояснили важливі деталі.

Стало відомо, як надовго Україні вистачить людей для ведення війни.

В Україні виник гострий дефіцит чоловіків: жінкам через війну стало важко знайти пару.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.