Суд дозволив ТЦК призвати обмежено придатного та ще й з відстрочкою

ТЦК відправив на службу до прикордонного загону чоловіка, який раніше мав обмежену придатність і був звільнений від призову завдяки бронюванню. Суд визнав дії військкомату цілком законними.

Військовозобов’язаний, який 14 років тому отримав висновок ВЛК про обмежену придатність, а у січні 2024 був заброньований, але все одно був призваний до Сил оборони. Він подав позов до суду, але суд підтримав мобілізацію. Деталі пояснили на порталі “Судово-юридичної газети” (СЮГ).

Закарпатський окружний адміністративний суд 14 травня 2024 року відхилив позов чоловіка, якого затримали при спробі перетнути кордон, доставили до ТЦК, провели ВЛК і призвали на службу в загін прикордонників. У обґрунтуванні рішення вказано, що громадянин не виконав вимоги законодавства, тому військкомат мав право на його мобілізацію.

У постанові, оприлюдненій у Державному реєстрі судових рішень, викладено аргументи призваного чоловіка, ТЦК та судді. Чоловік стверджує, що 16 лютого його затримали на кордоні, швидко провели медкомісію, не врахувавши стан здоров’я і попередні хвороби, та ігнорували його бронювання від ТОВ “Фінтех Ферма”.

ТЦК пояснили, що медкомісію провели згідно з законодавством, а бронювання вважають “сумнівним”. Суддя у рішенні також зазначив проблеми з висновком ВЛК і відстрочкою через бронювання.

По-перше, висновок ВЛК, на який посилається чоловік, був оформлений у 2010 році й потребував повторної перевірки через п’ять років, але це не було зроблено. Не зважаючи на обмежену придатність, його законно призвали, провели огляд і отримали новий висновок.

По-друге, чоловік мав бронювання від компанії, але ТЦК не отримав підтвердження від Генштабу. Водночас громадянин сам мав протягом семи днів повідомити військкомат про відстрочку, але цього не зробив і не мав при собі витягу з наказу про свій статус.

Суд не виявив протиправних дій при призові та зарахуванні чоловіка до військової частини, тому позов було відхилено” –  повідомляє портал СЮГ.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.