Повістки поштою: в ТЦК пояснили важливі деталі

Уже незабаром чоловіки призивного віку (25-60 років) почнуть отримати повістки рекомендованим листом з інструкціями щодо вкладень та повідомлень про вручення. Документ надійде за адресою, яку військовозобовʼязаний вказав при оновленні даних, або яка буде вказана в реєстрі “Оберіг”.

Про це розповів речник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін.

«За сьогоднішнім законодавством повістка поштою вважається врученою, навіть якщо чоловік перебуває за кордоном. Для цього представнику пошти потрібно прийти за останнім місце реєстрації військовозобов’язаного і спробувати йому вручити листа з повісткою. Якщо чоловік не відкрив двері або змінив місце проживання, то на листі ставиться відмітка про неможливість вручення адресанту і лист з повісткою повертається назад в ТЦК. Після чого повістка вважається такою як врученою і в чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат, інакше на нього буде накладено штраф на суму 17 -25,5 тисяч гривень, а також подано в розшук» – зазначив Роман Істомін

Також Істомін зазначив, що повістку поштою працівники ТЦК можуть надсилати кожні 3 місяці, аж до поки військовозобов’язаний не встане на військовий облік.

Українцям потрібно зрозуміти, що такі міри, як створення електронного реєстру, посилена мобілізація, повістки поштою зроблені не просто так. На нас напав сильний ворог, який хоче нас знищити як націю, тому ми повинні протистояти йому і виграти цю війну, а без людського ресурсу це неможливо – підсумував військовий.

Також читайте:

Стало відомо, як надовго Україні вистачить людей для ведення війни.

В Україні виник гострий дефіцит чоловіків: жінкам через війну стало важко знайти пару.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.