Стало відомо, як виглядатиме вимога ТЦК про обмеження ухилянта у керуванні автомобілем

Набув чинності наказ Міноборони, яким затверджено вигляд вимоги ТЦК про обмеження у праві керування автомобілем чоловіків, які будуть порушувати правила військового обліку.

Наказом Міноборони від 28 червня 2024 року № 430, який набрав чинності 6 серпня, затверджено форму та зміст вимоги ТЦК про виконання обов’язку військовозобов’язаним чи резервістом.

В законі йдеться, що працівники ТЦК будуть надсилати не тільки повістки поштою, а і “вимогу”. Цей документ відрізняється від повістки. Після надсилання “вимоги” ТЦК може звернутися до суду із позовом стосовно обмеження ухилянта у праві керування авто.

Вимогу працівники ТЦК будуть надсилати після того, як чоловік порушить правила військового обліку. Тобто, не оновив дані протягом 60 днів, не прийшов за повісткою, яку працівники ТЦК вручили на блокпості тощо.

Як буде проходити вручення вимоги

Коли працівник ТЦК помітить порушення правил військового обліку з боку військовозобов’язаного, то він повинен звернутися до поліції, щоб особу затримали та примусово доставили до військкомату. У разі отримання письмової відповіді від поліції про неможливість здійснити адміністративне затримання протягом 5 днів, тоді військовозобов’язаному надсилається “вимога” рекомендованим листом.

Рекомендований лист з “вимогою” буде вважатися врученим, навіть якщо чоловік не отримав його. У нинішньому мобілізаційному законодавстві, якщо працівник пошти не зміг за місцем реєстрації знайти чоловіка, тоді він ставить відмітку про неможливість вручення листа і відправляє його назад в ТЦК, після чого він вважається таким як врученим.

Якщо громадянин добровільно протягом 10 календарних днів з дня вручення вимоги не виконав зазначеного у ній обов’язку, ТЦК звертається до суду з приводу тимчасового обмеження такого громадянина у праві керування транспортним засобом під час мобілізації – на строк до виконання або відкликання такої вимоги.

Нижче наводимо, як будуть виглядати вимога ТЦК.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.