Коли ТЦК почнуть виписувати штрафи за неоновлення даних

Перші штрафи за неоновлення даних почнуть приходити наприкінці вересня.

Про це розповів народний депутат від партії “Слуга народу” Олександр Федієнко.

За словами нардепи, уже зсередини вересня почнуть займатися ухилянтами, які не оновили дані і порушили правила військового обліку.

Він нагадав, у законодавстві чітко вказано, що з 18 травня по 16 липня потрібно було оновити дані в ТЦК, якщо особа цього не зробила вона буде оштрафована на суму 17 -25,5 тисяч гривень.

Я розумію, багато людей не оновили дані, тому що бояться бути мобілізованими, але на жаль наша країна перебуває в стані повномасштабної війни і в нас тільки два варіанти – мобілізація або окупація ворогом. Українці повинні зрозуміти, оновивши дані ти виконуєш свій обов’язок перед батьківщиною. Штрафи за неоновлення даних почнуть надходити наприкінці вересня. Зокрема, йдеться про штрафи, які будуть надходити військовозобовʼязаним після того, як ТЦК перевірять відповідну базу “Оберіг”, – заявив Федієнко

Також нардеп додав, що документ з додатка “Резерв+” прирівнюється до оригіналу військово-облікових документів.

Зараз штрафи накладають на чоловіків, які особисто приходять до ТЦК і в них було виявлено порушення правил військового обліку. Тобто, вчасно не оновили дані, не змінили прописне на військовий квиток в положений термін тощо. Але є такі моменти, коли громадянин приходив до ТЦК й стояв на обліку, оновив свої дані, але на жаль, не мав при собі оригіналу військово-облікового документа або загубив його. Якщо ТЦК виписує йому штраф, то варто нагадати, що документ з додатка “Резерв+” прирівнюється до паперового документа і на нього можна посилатись, як на оригінал документа, – додав нардеп.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.