Банки ввели обмеження переказів грошей з картки на картку: який ліміт

Банки в Україні обмежують можливість проведення транзакції із MMC-кодом (кодом категорії бізнесу) “Азартні ігри”, p2p – перекази встановивши ліміти (до 100 тис. грн на місяць). Вважається, що дана стратегія допоможе боротися з незаконними грошовими переказами, щоб контролювати та зменшити ризики пов’язані з шахрайством.

Про це повідомила провідна експертка із фінансового моніторингу одного з українських банків, Марина Павленко.

«Банки впровадили спеціальні налаштування та обмеження, які заважають проведенню транзакцій, пов’язаних з азартними іграми, це стосується клієнтів, які прагнуть використати кредитні кошти», – сказала вона.

Павленко зазначила, що нові обмеження стосуватимуться лише p2p-переказів (з картки на карту).

Стосуватиметься вони тих, в кого:

  • сума переказів – до 100 тис. грн на місяць;
  • кількість транзакцій – 30 на місяць.

«Ці обмеження не стосуються покупок у магазинах або придбання товарів. Також під них не потрапляють заробітна плата, пенсія, стипендія, допомога родичів тощо. Тому понад 95% громадян не відчують нових обмежень», – пояснила провідна експертка із фінансового моніторингу.

Втім раніше українські банки вже встановлювали ліміт на перекази з картки на картку, щоб запобігти шахрайству та відмиванню грошей обмежуючись не лише сумою переказів, а й кількістю транзакцій. Однак ці ліміти різняться залежно від фінустанови.

Наприклад, при переказі, між фізичними особами в ПриватБанку діє обмеження 29 999 грн за один платіж. Не залежно від того, чи отримує клієнт гроші, чи відправляє.

Ліміти переказів між фізичними особами в Monobank наступні:

  • на карту українського банку можна перерахувати до 60 000 гривень за одну операцію; ліміти на кількість операцій: в день – 50 шт., протягом 4 днів – 100 шт., в місяць – 150 шт. Максимальна сума, яку можна перевести на місяць, визначається лімітом платіжних систем: MasterCard – не більше еквівалента $10 тис. за курсом НБУ, Visa – не більше еквівалента 10 000 доларів США за курсом НБУ.
  • для закордонних карткових переказів за одну операцію можна переказати до 30 000 українських гривень, але не менше 1 дол./1 євро/1 грн; дозволено 5 таких операцій на тиждень та 10 на місяць;
  • для іноземних переказів через SWIFT діє ліміт НБУ на інвестиції за кордон, перекази в межах цього ліміту повинні здійснюватися з підтверджуючими документами: сума операції не повинна перевищувати 200 000 євро за календарний рік.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.