Виплати громадянам України зі статусом ВПО з 1 вересня: кому продовжили допомогу

Виплати переселенцям продовжили ще півроку. З 1 вересня 2024 року допомогу отримає лише частина внутрішніх переселенців. Про це йдеться у повідомленні віце-прем’єра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. Кому продовжили виплати ВПО з 1 вересня

За словами глави відомства, на урядовому рівні ухвалено рішення з вересня продовжити надання допомоги ще на шість місяців лише тим переселенцям, які до цього отримували виплати. Йдеться про 1,5 млн. громадян.

«Було ухвалено рішення на урядовому рівні, що виплати ВПО будуть продовжені тим категоріям, які їх зараз отримують. Також ми звернулися до Міністерства соціальної політики із проханням розширити коло одержувачів цієї допомоги. Зараз очікуємо від них на відповідь», — заявила віце-прем’єр.

Вона зазначила, що приходять звернення від людей з числа ВПО, які скаржаться на погрози від деяких представників місцевої влади про нібито позбавлення їх виплат, якщо діти не навчатимуться в школах з вересня. Міністр повідомила, що така інформація не відповідає дійсності. Батьків дітей, які з нового навчального року навчатимуться в онлайн-режимі, не позбавлять виплат.

«Це неправда, ніхто не має права позбавити виплат лише за те, що діти не навчатимуться у очному режимі. Тому хочу заспокоїти хвилюючих щодо цього мам», — підкреслила Ірина Верещук.

Розмір виплат залишається незмінним:

  • особи з інвалідністю та діти — 3 тис. грн;
  • інші особи – 2 тис. грн.

Перерахування коштів відбуватиметься 15-го та 28-го числа щомісяця.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.