У Раді зробили заяву щодо розсилки електронних повісток: що відомо

У Верховній Раді дали відповідь на використання державних додатків “Резерв+” та “Дія” для розсилки електронних повісток. Народний депутат Федір Вениславський поставив крапку у цьому питанні.

В Україні триває мобілізація та загальне обговорення можливостей розсилки повісток у режимі онлайн, адже за допомогою державних додатків “Дія” та “Резерв+” це цілком можливо зробити.

Федір Веніславський висловився з цього приводу на недавньому брифінгу безпеки України. За словами нардепа повістки в Україні через додаток «Резерв+» вручати не будуть.

Є однозначна політична воля президента, Верховної Ради та виконавчої влади про те, що “Резерв+” та будь-які інші засоби електронної комунікації з громадянами України використовуватися для вручення повісток не будуть, – заявив нардеп.

Нардеп додав, якщо і будуть зміни до цього питання, то це будуть розглядати лише на законодавчому рівні. Тобто, комітет повинен винести відповідний законопроєкт і за нього повинні проголосувати депутати.

Поки ніяких змін до законодавчої бази не планується. Повістки будуть вручатися поштою, як це прописано в законі, – додав представник ВР.

Раніше ми розповідали, як буде вручатися повістка поштою, в якому випадку вона вважатиметься врученою та які санкції передбачені законом за їх ігнорування.

Також читайте:

Депутатам, суддям і чиновникам хочуть дозволити безперешкодно виїжджати за кордон.

Мобілізація в Україні: що загрожує за ігнорування ВЛК та кого оштрафують на 17000 гривень.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.