Міжнародні партнери закликають знизити мобілізаційний вік до 18 років

Міжнародні партнери час від часу піднімають питання мобілізації в України та закликають знизити мобілізаційний вік до 18 років.

Про це заявив член РНБО, представник партії від “Слуги народу” Федір Веніславський на прес-конференції 6 серпня.

За його словами, наразі в Україні немає жодних ініціатив, щоб знизити мобілізаційний вік. Представники влади та в Генеральний штаб також висловилися проти мобілізації чоловіків з 18 років.

Це питання регулярно піднімають наші партнери, які надають допомогу, вони вважають, що 18-25 років є найкращим і ефективним віком для служби в армії, обґрунтовуючи це тим, що люди в даному віці в гарній фізичній формі і можуть краще виконувати бойові завдання ніж особи 40 – 60 років. Втім, на рівні нашої держави, на рівні виконавчої та законодавчої влади — жодних ініціатив немає, — зазначив нардеп.

Нагадуємо, що раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирил Буданов говорив, якщо знизити мобілізаційний вік до 18 років, то це дасть можливість вести війну до 2032 року і не мати нестачі в поповненні війська. Також він додав, що наші партнери розуміють, що даний конфлікт може затягнутися на довгі роки, тому закликає Україну знизити мобілізаційний вік якомога швидше.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.